Vanille


Ook bij het Procedé van Vanille kun je alleen maar stil van worden.

Vanille is van de Vanille Orchidee, de peulen worden onrijp geplukt, overdag in de zon gedroogd en ‘s-nachts in dekens gewikkeld om de peul door te laten broeien.

Dit proces duurt ongeveer 6 maanden lang. Daarna gaan de peulen in vaten om verder te fermenteren. Pas daarna is de vanille gereed voor verwerking en consumptie.

Door dit intensieve proces is vanille momenteel kostbaarder dan goud.

Vanille merg
Voor de bonbons en truffels gebruiken we de biologische chocolade Cacao BARRY van de Callebaut fabriek uit België van de plantage Alto el Sol. Dit is een bedrijf dat ecologisch werkt en waar geen bestrijdingsmiddelen worden ingezet. Deze Chocolade komt uit Peru waar de oorspronkelijke Cacao boom vandaan komt. Voorheen dacht met dat Afrika de oorsprong van de Cacaoboom was, echter er is onlangs door DNA onderzoek aangetoond dat het toch Zuid-Amerika moet zijn.

De Chocolade is van de Griollo boon uit Zuid-Amerika. Deze boon is de beste kwaliteit voor chocolade en heeft een fruitige smaak, uit de gecontroleerde alternatieve landbouw (dus niet gangbare). De Truffel wordt in de chocolade gedoopt en heeft daardoor een harde schil. Mits niet te warm wordt bewaard maar in de koelkast.

Heeft u vragen of wilt u bestellen? 06 37376657